САЩ ще трябва да отменят санкциите срещу «Рособоронекспорт» заради закупуването на резервни части за ремонта на вертолетите Ми-17 за армията на Афганистан. Това заяви ръководителят на държавната корпорация «Ростех» Сергей Чемезов в интервю, част от което бе излъчено по телевизия  «Россия 1».

 

«Със САЩ ние практически не сме си сътрудничели с изключение на вертолетите, които предоставихме за нуждите на армията на Афганистан. Около 50 транспортни вертолети Ми-17 бяха доставени. Те днес трябва да се ремонтират, затова американците отново ще бъдат принудени да отменят санкциите срещу  «Рособоронекспорт», за да закупят резервни части»,  каза той.

 

 

Чемезов отбеляза, че потребителите в САЩ «не са много доволни» от създалата се ситуация около концерна «Калашников».

 

«По-рано главно спортно и ловно оръжие се продаваше в Америка, американският пазар за «Калашников» беше основен. За съжаление ни лишиха от този пазар, затова бяхме принудени да търсим нови пазари. Това е арабският свят, Юго-Източна Азия, Латинска Америка», добави Чемезов.

 

«Те с удоволствие биха купували и искат да купуват нашето оръжие, но за съжаление на този етап нямат тази възможност»,  отбеляза той.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;