Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче е посещавал Кърджали поне 15 пъти през последната година, като нито веднъж не се е срещал с представители на местната и централната власт в областта, съобщи Дунав мост.

 

Визитите му са били в интерес на една партия. Това заяви пред Бтв журналистът Илхан Андай във връзка със скандала около присъствието на дипломата в предизборен клип на ДОСТ.

 

Има нервност в международния предизборен щаб на една партия, не им излизат сметките. В следствие на това се правят груби грешки в нарушение на Виенската конвенция, на закони, на Конституцията. В следствие на тези грешки беше дадена възможност държавата да покаже, че работи”, посочи още той.

 

Журналистът беше категоричен: „Турският посланик е инженерът на тази партия. Той накара хората на Касим Дал, който декларираше, че никога не би седнал на една маса с агент Павел, да се обединят”.

 

Андай заяви, че именно посланикът се появил в Могиляне в края на миналата година с 11 автобуса хора.

 

Незаконен митинг започна с възгласи „Аллах акбар”. Никой не го е правил това нещо”, каза той и определи скандиранията като „зловещи”.

 

Според журналиста, за ДОСТ се очертават най-много 50 000 гласа и затова хората зад партията се решили да мобилизират резерва в Турция чрез изборен туризъм, който вече е започнал.

 

Той е категоричен, че ако на ДОСТ се гледа като на партия на ислямистите в Турция, то ДПС сред изселниците се възприема като по-светска.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;