Латвия няма да изпраща свои представители във военните обекти в Псковска област, по повод които по-рано се изразяваха опасения, съобщиха от руското Министерство на отбраната.

Карикатура

Министерството на отбраната на Русия поясни, че е поканило делегация на Министерството на отбраната на Латвия да посети бригада от армейската авиация в град Остров и Псковската дивизия на ВДВ, които предизвикват тревогата на Рига.

 

«Но натовската солидарност не позволи на латвийската страна да изпрати свои представители, за да се убедят в липсата на каквито и да било реални заплахи от страна на Министерството на отбраната на Русия в дадения район», — заявиха представители на руското военно ведомство.

 

Руските военни също коментираха думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за това, че ръководството на алианса през 2016 г. не по-малко от 10 пъти е канило руски наблюдатели на учения.

 

Според Министерството на отбраната на Русия, те са получили само една подобна покана — за ученията «Анаконда 16» в Полша.

Руските инспектори са проверили района на провеждането на ученията извън рамките на поканата, при това полската страна е отказала да им представи информация и отговори на въпросите.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;