Sun/Тереза Мей: «Русия има подривна дейност на Балканите, създава хаос»

Дата на публикуване: 10 03 2017, 06:37


Премиерът на Великобритания Тереза Мей по време на срещата си с лидерите на страните от ЕС планира да обвини Русия в подривна дейност на Балканите, съобщава  The Sun, позовавайки се на анонимен източник от британското правителство.
Освен това, тя има намерение да призове държавните глави на европейските държави да работят по проблема за руската намеса в този регион, твърди изданието.
Sun: Тереза Мэй намерена обвинить Россию в попытках устроить хаос на Балканах
 Изданието пише, че руският президент Владимир Путин ще бъде обвинен за използването на различни «мръсни трикове», насочени към подривна дейност в други страни.
Путин неотдавна бе обвинен в организирането на държавен преврат в Черна гора, но Кремъл отрича своята съпричастност.
Балканите са взривоопасен регион, в който в продължение на десетилетия се наблюдават многбройни конфликти. Считат региона за «най-слабото звено на Европа», припомня изданието.
По време на срещата с 27-те лидери на страните от Европейския съюз Тереза Мей има намерение да ги призове да започнат работа по проблема с растящата «намеса» на Русия в западните Балкани и да изразят опасенията си по повод «влошаването на ситуацията, нестабилността и рисковете» в този регион на фона на по-активните усилия на Москва.
Според анонимен източник, Мей ще поиска и да се засили противодействието на руската «дезинформация и да се направи по-видима заинтересоваността на Запада към този регион», съобщава The Sun.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий