Има известно напрежение между България и Турция, заяви в Русе служебният премиер Огнян Герджиков по повод предизборния клип на ДОСТ с участието на турския посланик Гьокче. Премиерът коментира, че подобни опити за несъвсем коректно отношение в предизборния период не са добри, предаде БГНЕС .

„Силно се надявам да не се стига до крайни мерки като скъсване на дипломатически отношения, това не можем и не бива да допускаме, две съседни страни“, каза още Герджиков.

По отношение на подготовката на изборите той е на мнение, че тя върви много системно и има създадена много силна организация. Има обаче и сигнали за купуване на гласове.

 

„Първите сигнали дойдоха от Северозападна България, вземат се мерки. Също така в Югоизточна България има такива сигнали, превантивна дейност се провежда много сериозна.

 

Всичките структури са мобилизирани, включително ДАНС и другите силови ведомства, тъй като трябва да се покаже решимост за борба с това изключително грозно явление – българи да си продават гласовете за пари. Това е нещо, което е недопустимо за една европейска държава“, бе категоричен премиерът.
На въпрос има ли политически смени в институциите, Герджиков отрече.

„Ние не сме политическо правителство. Но там, където заварваме недобри неща, там се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения, още повече, че никой не е абониран за директорски постове“, каза още той.

В Русе премиерът имаше среща с кметове от региона във връзка с подготовката на изборите, както и среща с ръководството на Русенския университет, който предстои да открие филиал във Видин.

Тагове: ; ; ; ;