Опозиционният журналист и основател на Движението за неутралитет Марко Милачич, който участва в автопробега от Черна гора до Брюксел, за да заяви от името на гражданите на Черна гора за нуждата от провеждането на референдум за влизането на страната в НАТО, в интервю за  News Front.

 

Марко Милачич подчерта, че, провеждайки автопробега Подгорица-Брюксел, всички са направили повече, отколкото са очаквали.

 

«Изпълнихме очакванията си и дори направихме повече от очакваното. Това беше наистина голям, необикновен път. Ние шестимата тръгнахме от Подгорица и преминахме през 9 държави. 12 дена, 7000 км до Брюксел. В името на една идея — да се чуе гласът на болшинството в Черна гора», — заяви той.

 

Европа подкрепя референдума за влизането на Черна гора в НАТО, а също неутралитето на страната, заяви журналистът.

 

 

«В Брюксел се видяхме с интелектуалци, политици, активисти от девет страни. Ние показахме, че референдумът в Черна гора се подкрепя и от Изток, и от Запад.

 

За неутралитетът на Черна гора, въпреки пропагандата, не е само Москва. Но и важните, уважавани сили на Запад. Подкрепата за неутралитета е огромна и расте с всеки изминат ден», — добави той.

 

Борбата за референдум — това е борба за свобода, освобождение от криминалната власт, която не иска да чуе гласа на народа. В Черна гора 84 % от гражданите считат, че референдум трябва да бъде проведен, според Милачич.

 

 

 

Тагове: ; ; ;