Леонид Решетников за български политици, от 4.27 минута:

 

«…Ние (руснаците, бел.ред)  не познаваме генерал Румен Радев, не знаем неговите възгледи, неговите концепции, той през цялото време подчертава своята натовска принадлежност, принадлежността на България към Европейския съюз. Напълно е възможно той да говори това искрено….Искрено, както изглежда, иска да тегли България към НАТО, към този агресивен блок, насочен срещу Русия….

 

Неговата победа се гарантира от това, че той говори с умерени лозунги, говори за Русия. Ако той беше казвал, че е само натовски генерал и е верен на НАТО, той не би победил. За него не биха гласували толкова голям брой хора, ако повтаряше, както сега, като мантра, това, което днес говори. Разбира се, че не би победил.

 

Но там (в България, бел.ред.) ситуацията е друга. Има една политическа сила — Българската социалистическа партия — чието ръководство вече десетилетия лъже своите избиратели. 

 

За тази партия гласуват хора, които са ориентирани към сътрудничество между България и Русия. На изборите БСП е за Русия, а след това всичко се забравя.

 

Ръководителите на тази партия се кълнат във вярност на НАТО и ЕС…

 

Аз се запознах с лидера на БСП в София през август миналата година по молба на нейни близки съратници. Те ми предложиха да се запозная с тази дама и аз дадох съгласие. Беше ми интересно да разбера кой е оглавил за пореден път БСП.

 

Нима за пореден път партията ще бъде огладена от политик, който баламосва главите на избирателите си.

 

Тя дойде в хотела, в който се бях настанил, пихме кафе, разговаряхме около 20-25 минути. За първи път от нея чух името на генерал Радев. В информационен план. Тя също не знаеше особено много за този генерал.

 

По-късно, когато това стана известно в България, след едно мое интервю в тв «Цариград», стана скандал в парламента, защото антируските сили обвиниха Нинова, че тя се е срещнала с руски политолог, ръководител на Център под егидата на руския президент. Това за тях беше кошмар….

 

И тази жена, лидер на голяма партия, наследник на БКП, заяви, че не е имало такава среща…Но от какво се страхуваш?! Ако ти твърдиш, че си ЗА развитието на отношенията с Русия, какво лошо има в това?! Тя би могла да каже, че се среща с много политолози, а този е от Москва…

 

Още повече, че в България ме познават много хора — като аналитик, като политолог, като човек, който обича България.

 

Това беше на първи етап.

 

На втори етап тя започна да казва, че това е лъжа, че генералът ЛЪЖЕ. Аз лъжа (смее се). Но защо да лъжа?! Каква полза имам от това, че съм се срещнал с Нинова?! Аз съм се срещал с много хора — с президенти, премиери…

 

А третият етап — тя заяви: Но как може да вярвате на този корумпиран генерал, изгонен от работа (макар ние с вас в момента да сме на работа и вие сте мой подчинен), изгонен от Кремъл за корупция…

 

Водещ: Но Вие многократно сте получавали от президента на Русия благодарност за работата си, награден сте за работата си…

 

Решетников: Тя (Нинова) по образование е юрист. И когато юрист казва такива оскърбления, които не са подкрепени с нищо, какво излиза:

 

Или тя не се страхува от съда (а може би всички съдилища в България са корумпирани, не знам защо тя не се страхува от съда, аз просто мога да я дам под съд), или тя е медицински случай.

 

Водещ: Считам, че това са хора, които дотолкова са изгубили съвестта си, че мислят само как по-дълго да се задържат на поста си, как да не изгубят това, което днес притежават. Те не мислят за България, за държавата, за народа — как животът му да стане по-добър…Тя си мисли «Сега съм попаднала в тази вълна и трябва да остана в нея…» Затова това не е медицински, клиничен случай, това е просто нормален БЕЗСЪВЕСТЕН човек.

 

Решетников: Целият ми живот е свързан с България. И това е голямо разочарование….

 

За 2-3 дена получих толкова много писма в подкрепа, че тази Нинова въобще и не си представя какво се случи…

 

Но има и друго нещо. В България има хора, които професионално се занимават с българо-съветската дружба…

 

Някои вършат конкретни неща, а други просто ПАРАЗИТИРАТ.

 

Те не се ползват с особена популярност, ходят по върховете…

 

….

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;