Предоставянето на обещания от ЕС безвизов режим за гражданите на Украйна предизвиква опасения, че ще се увеличи броят на нелегалните мигранти, пишат  «Известия».

 

«Очаква се приток на украински радикали, това предизвиква силна тревога в мене, такава, каквато предизвикват ислямските фанатици. Тези радикали рано или късно ще избягат от родината си, за да избегнат съда», — заяви за изданието депутатът от парламента в Чехия Зденек Ондрачек.

 

Депутатът от Европарламента Яромир Кихличек твърди, че Прага ще бъде подкрепена и от други страни от ЕС, които се опитват да блокират инициативата за предоставяне на безвизов режим на Украйна.

 

«Става въпрос за Холандия и Белгия, които имат негативен опит с големия поток от мигранти от арабските страни. Против вероятно ще бъдат Португалия, Италия и Испания, където проблемът с безработицата е остър. В Италия има големи проблеми с бежанците от Румъния. Има опасност за пазара на труда, което може да изиграе ключова роля при гласуването», отбелязва Кохличек.

 

«Жителите на страните от ЕС могат да загубят работните си места, защото украинците са готови да работят за малко пари, в резултат на което ще възникне напрежение между местните жители и трудовите мигранти от Украйна», — казва пресекретарят на опозиционната словашка партия «Котлеба — народната партия «Наша Словакия» Милан Угрик.

 

 

Депутатът от парламента на Холандия от Соцпартията Хари ван Бомел счита, че безвизовият режим за Украйна само ще задълбочи проблемите с нелегалните мигранти.

 

 

«EС е привлекателен за такива страни като Украйна. Нелеталната миграция ще се отрази негативно както върху самите пристигащи, които често са принудени да живеят в лоши условия, така и върху европейския пазар на труда. В момента в Холандия работят много нелегални мигранти, а безвизовият режим за Украйна само ще задълбочи ситуацията. Затова моят съвет е  това решение да не се приема», — каза холандският политик.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;