Daily Mail: Новият флот на Путин заплашва да «парализира» Eвропа

Дата на публикуване: 08 03 2017, 07:00


Москва активно модернизира своя военно-морски флот, което «поставя под заплаха съществуването на Запада». Както пише Daily Mail, това предупреждение са изразили експерти от Кралския обединен институт за отбранителни изследвания. Те призовават НАТО да даде отпор на «руската хибридна война във водата», в противен случай алиансът рискува да изгуби контрола над моретата.
Daily Mail: новый флот Путина грозит «парализовать» Европу

Кремъл увеличава своя военно-морски арсенал, което му позволява да спре свободното движение на корабите на НАТО и «заплашва самото съществуване на Запада». Това се казва в доклада на Кралския обединен институт за отбранителни изследвания, в чието написване са участвали бившите командващи НАТО: адмирал Джеймс Ставридис и генерал Филип Бридлав, предаде Daily Mail.

 

Авторите на доклада, изготвен по поръчка на британското правителство, твърдят, че руският флот, «който претърпя качествени промени», е способен «да парализира» Европа.
В частност, новите подводници на Москва могат да отрежат подводните кабели, които служат за обмен на търговска или военна информация между САЩ и европейските страни, а могат дори да атакуват нефтодобивните платформи в Северно море.
В изследването си военните подчертават, че Русия може да извършва «диверсионни мисии» с помощта на «малките сини моряци».
Москва, както при Крим, ще «се преструва», че няма никакво отношение към изпълнителите, които тя ще нарича «националисти, независими изпълнители, терористи или даже хора, които са в отпуск, действащи по собствена воля».
Затова НАТО трябва да е готово да даде отпор «на руската хибридна война във водата, за да не стане твърде късно».
В противен случай алиансът рискува да изгуби контрола над моретата, предупреждават авторите на доклада.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий