The Guardian/Австралийски политик: «И нашият народ иска такъв ръководител — като Путин»

Стилът на ръководството на президента на Русия Владимир Путин получи похвала от лидера на австралийската партия «Една нация» Полин Хенсън, съобщи британското издание  The Guardian.
«Толкова много австралийци искат страната ни да има такъв ръководител», — подчерта австралийският политик.
Думите на Хенсън незабавно бяха осъдени от лидера на лейбъристите и от премиера на Австралия, които са убедени, че Русия на Путин не е повод за възхищение.
Австралийский политик: наш народ хочет такого, как Путин

Хесън настоя да се представят доказателства за съпричастността на Москва към катастрофата на Boeing, изпълняващ рейса MH17.  Тогава на борда на самолета имаше 38 австралийци, припомня британското издание.

 

«Още веднъж ви казвам, че го уважавам. Той е патриот. Хората го обичат. Той направи толкова много за Русия. Толкова много австралийци искат ние да имаме точно такъв ръководител», — каза лидерът.

 

Както отбелязва  The Guardian, лидерът на Лейбъристката партия Бил Шортън «веднага осъдил» Полин Хенсън за думите й в подкрепа на президента Путин.

 

«37 австралийци загинаха в MH17. Никой не трябва да се възхищава на Путин», — написал в Туитър Шортън.

 

Не останал по-назад и премиерът на Австралия Малкълм Тербул, подчертава британското издание.

 

«Русия на Путин — във всички отношения — не е предмет за възхищение и не трябва да бъде», — заявил главата на австралийското правителство.

News Front

 

 

 

Коментари:

Зареждане ...