Корнелия Нинова и нейният бизнес-кръг призовават всички да отидат до урните и да гласуват за техния политически социално-патриотичен проект. Впрочем, по своята риторика госпожа Нинова изобщо не се различава от ГЕРБ и останалите капиталистически партии. Между нея и останалите водачи разлика няма. Това са индивиди и групи, които функционират с една-единствена цел – подкрепа за УПРАВЛЯВАЩАТА КЛАСА. Нюансите не могат да скрият общата идеологическа оцветеност на тези хора.

 

Ако погледнем на днешна България от класови марксистки позиции, то трябва да направим извода, че участието на структурата „Нинова и Ко.“ в тези избори реално служи за укрепване на съществуващия капиталистически ред, служи за легитимацията му сред хората, които се възприемат като социалисти и комунисти.

 

Няма никакво значение колко депутати ще има в Народното събрание Нинова – 40, 50, 60 или 70, защото, дори и да има мнозинство от 121 човека, „Нинова и Ко.“ никога няма да тръгне към реални действия за премахване на капиталистическата система.

 

Участието на Нинова в тези избори е обикновен акт за спасяване на капиталистическата Система и за унищожаване на Левицата.

 

Да, тя внушава с всички свои изказвания, че българският капитализъм може да бъде социален, човеколюбив и справедлив.

 

Но нима капитализмът може да има «човешко лице»…

 

А и защо им е на кръга Нинова и Ко. да срутват капитализма, когато в трезорите им има милиони…

 

 

Позицията на Нинова от СДС и насочена единствено към УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ на системата за експлоатация на човешкия труд в полза на шепа богаташи!

 

Тя предлага, освен тояги, от време на време да има и моркови за магаретата.

 

Според политиката, която Нинова внушава, богатите хора могат да се делят на „добри“ и „лоши“, в зависимост от факта дали я подкрепят или не я подкрепят.

 

Корнелия Нинова стигна дотам, че демонстрира пред цяла България, че не вярва на възможностите на партийната членска маса и че предпочита да раздава политически отговорности на хора, които нямат политически позиции – т.е., на хора, които не знаят леви ли са или са десни и какво ще правят в политиката.

 

Всъщност, те знаят – обещали са да слушат Нинова и да изпълняват разпорежданията й, защото зад «Госпожа СДС» стои едрият бизнес…

 

Нинова не вярва на членовете на БСП. Нинова не вярва на никого, защото самата тя често прибягва от полуистини до откровени лъжи.

 

Тя не вярва, че социалистите са хора, които биха я подкрепяли безрезервно, ако се отклони в прав текст от социалистическите идеи.

 

Затова Нинова се отклони от социалистическите идеи без да обявява публично същото — думата социализъм липсва в речника на тази жена, а и в партийните програми и документи.

 

Самата Нинова дори обяви БСП в едно от последните си изявления не за социалистическа, а за «автентична социална партия».

 

Така, драги леви членове, става подмяната — тихомълком, по византийски…

 

 

Социалистите за Нинова са бомба със закъснител с горящ фитил, а гражданските лица в нейните листи са кофата с вода, която трябва да загаси искрата във фитила.

 

 

Естествено, в списъците на Нинова е пълно и с бизнесмени от различен калибър, което напълно се подкрепя от нейната преторианска гвардия (номенклатура) – все пак някой трябва да плаща за изборите.

 

Мнозина социалисти днес се утешават с твърдението, че Нинова е по-малкото зло от ГЕРБ… Но това е слаба утеха! След дългата поредица от властови преврати днес членовете на БСП са изпаднали в идейна и организационна апатия, която се просмуква и в цялото ляво пространство.

 

Всеки, който не иска да направи марксистки анализ на ситуацията и продължава да очаква лява алтернатива от Нинова и пипалата на бизнеса, с които тя омота партията, няма как да бъде възприеман за социалист или комунист. Около Нинова пространството се препълни с партийни и с непартийни агресивни властолюбиви индивиди, които  се борят за личния си комфорт, като помпат мускулите си чрез изфабрикувани социологически проучвания. Тези хора са доволни от Нинова.

 

Трябва ли ние, като комунисти, да подкрепяме тази меркантилна профанизирана капиталистическа демокрация?

 

Трябва ли да призоваваме хората да гласуват на тези избори?

 

 

Трябва ли да забравим и да простим отношението на Нинова към идеята за единна Левица и опита й за разбиване на лявото пространство?

 

 

Отговорът се подразбира.

 

Промиването на мозъци чрез медиите, използването на всевъзможни техники за натиск и зомбиране, възпрепятстването на функционирането на радикално леви и леви организации в политическата им дейност – всичко беше впрегнато за постигане на целите на кръга „Нинова и Ко.“

 

За какви честни избори можем да говорим в подобна ситуация? Защо изобщо комунистите и останалите нормални хора трябва да дадат легитимност на такива избори?

 

Защо да трябва да помагаме на амбициите на различни работодателски и финансови групировки в похода им към властта?

 

За да стегнем сами още по-силно хомота около врата си ли?

 

Отговорът на левите хора в България следва да бъде един – активен бойкот на изборите, активна агитация срещу всички представители на капиталистически партии, активно разобличаване на лъжите на бизнес-кръговете, активна пропаганда срещу участието на гражданите в този позор.

 

Предизборният бойкот следва да бъде организиран и сплотяващ извънсистемната лява опозиция и нейните съюзници.

 

Този бойкот трябва да обедини Левицата и да я изправи срещу опитите за оцеляване на капиталистическия режим!

 

Целта е една – ОБЕДИНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОГРЕСИВНИ СИЛИ В БЪЛГАРИЯ.

 

Задачата на комунистите и на Левицата е да отвоюваме колкото се може по-широко политическо пространство от системните партии, от про-НАТО-вските и про-ЕС-есовските структури, и да привлечем колкото се може повече привърженици в борбата срещу капиталистическите режими и капиталистическата действителност.

 

Не на ЕС и НАТО!

 

Ревизия на приватизационните договори!

 

Съд и затвор за криминалната приватизация!

 

За Социализъм на XXI век!

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;