Два военни самолета на САЩ и Швеция в петък, 3 март, проведоха поредната съвместна разузнавателна операция близо до границите на Калининградска област, това съобщи «Интерфакс».

 

По информация на агенцията, стратегическият разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135W с бордов номер 62-4138, с позивна GONG28, от авиобаза Милденхол във Великобритания, е извършил прелитане към Калининградска област от страна на Полша. Около три часа той е провеждал радиотехническо разузнаване около руската граница, намирайки се в полското въздушно пространство.

 

В същото време шведският Gulfstream с бордови номер 102002 и позивна SVF622 се е приближил към руското крайбрежие от страна на Балтийско море.

 

Както се отбелязва, в последно време самолет на ВВС на САЩ с бордови номер 62-4138 практически ежедневно извършва разузнавателни полети около границите на Русия в Балтика.

 

На 28 февруари той в продължение на три часа е изпълнявал полет близо до Калининградска област, на 10 февруари е излетял от авиобаза Милденхол, осъществявайки радиотехническо разузнаване около границите на Ленинградска, Псковска и Калининградска области.

 

 

 

Тагове: ; ; ;