Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че руският посланик във Вашингтон Сергей Кисляк 22 пъти е посетил Белия дом по време на управлението на Барак Обама.
«Този посланик на Русия, който се е срещал със Сешънс, е посетил Белия дом по време на управлението на Обома 22 пъти и четири пъти през миналата година», написа Тръмп в Туитър.
Американският лидер сподели, че първата среща на главния прокурор на САЩ Джеф Сешънс с руския посланик е била организирана с екипа на Обама.
«Първата среща на Джеф Сешънс с руския посланик е била организирана от администрацията на Обама в рамките на образователна програма за 100 дипломати», се казва в съобщението на Тръмп.

 

 

Just out: The same Russian Ambassador that met Jeff Sessions visited the Obama White House 22 times, and 4 times last year alone.

The first meeting Jeff Sessions had with the Russian Amb was set up by the Obama Administration under education program for 100 Ambs……

  • По-рано вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че не е знаел за срещата на Сешънс с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;