Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че използването на личната му поща за служебна кореспонденция по време на пребиваването му на поста губернатор на Индиана не бива да се сравнява с аналогичните действия на екс-държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън, които предизвикаха международен скандал.
«Тук не може да има никакви сравнения», цитира думите на Пенс CNN.

 

Представител на вицепрезидента отбеляза, че Пенс, за разлика от Клинтън, не е имал  достъп до никаква секретна информация.

По-рано СМИ съобщиха, че  вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, бидейки губернатор на щата Индиана, е използвал личната си кореспонденция за делови разговори.

 

По данни на The Indianapolis Star, Пенс  е използвал пощата си за обсъждане на въпроси за сигурността, включително за проблеми, свързани с предотвратяването на терористични атаки.

 

Хилъри Клинтън, бидейки държавен секретар на САЩ през 2009-2013 г., водеше служебната си кореспонденция чрез личната си електронна поща.

 

Както се предполага, това й е позволявало да скрива писмата си от държавните проверки, което е забранено за държавни служители.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;