Черногорският политик и журналист, основател на «Движение за неутралитет» Марко Милачич говори в европейския парламент. Визитата бе проведена в рамките на автопробега, който той и съратниците му извършват от Подгорица до Брюксел с цел провеждането на референдум за влизането или не на страната в НАТО.

 

«Смисълът на «украинизацията» е ясен: провокирайки национални разпри, да получат подкрепа антидемократичните, дори фашистки режими, които служат на Запада за марионетки.

 

Създават се «бананови републики», умиращи държави, лесна плячка на колонизаторите.

 

Борбата срещу всичко това е задача на нашето време, това е антифашизмът на 21 век!»,- каза Марко Милачич по време на изявлението си в ЕП.

 

Той публикува в социалните мрежи свое селфи на фона на стената на Рахстага, изрисувана с надписи на съветските победители през 1945 г.

 

Тук се вижда познатата на сърбите и черногорците кирилица, пише политикът в социалните мрежи.

 

Черна горе е кандидат за влизане в НАТО. Властите в страната имат намерение да вземат окончателното решение за влизането на страната в Алианса след гласуване в парламента. Опозицията, според допитванията, както и около три четвърти от гражданите на страната, искат референдум

 

Материалът е подготвен от сръбската редакция на News Front.

Тагове: ; ; ; ;