Министърът на външните работи Ради Найденов разговаря днес с Н. Пр. Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на Суверенния Военен Хоспиталиерен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта в България.

 

През ноември 2014 г. беше отбелязана 20-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Малтийския орден, а през април 2015 г. — 10-та годишнина от отварянето на посолството на Ордена у нас.

В рамките на срещата, министър Найденов изказа благодарност от името на българското правителство за дългогодишната хуманитарна и социална дейност, която Суверенният Малтийски орден развива в 95 различни региони на страната ни повече от 10 години. Той изрази надежда, че това ползотворно сътрудничество ще продължи и в бъдеще.

 

През 2012г., Ради Найденов бе удостоен с Кръстта на Велик офицер pro Merito Melitensi  на Суверенния Малтийски орден в знак на почит и признателност за дългогодишните му усилия и приноса му в развитието на сътрудничеството между Република България и Малтийския Орден.

Из сайта на Министерството на външните работи

Тагове: ; ; ; ;