Съвсем скоро в балтийските страни ще бъде разположен допълнителен контингент на НАТО. Военните, живеещи в Естония, Литва и Лавия, вече нееднократно бяха уличени в участие в твърде нелицеприятни ситуации.

 

Жителите на град Тапа, където има база на НАТО, споделят как традиционно се държат военните от алианса.

 

Британските военни, някои от които скоро ще бъдат разквартирувани на естонска територия, могат да очакват провокации под формата на специално построени бараки за барове. За да се предизвика агресивното поведение от страна на тези военнослужещи, ще бъдат използвани специални жени. Такива опасения неотдавна изрази ръководителя на департамента по информация към службата за външно разузнаване на Естония Мик Маран в интервю за  Times.

«Очакваме, че отсрещния екип (така спикерът на разузнаването на Естония нарича Русия) ще предприеме провокативни опити да се вмъкне акаунтите в социалните мрежи на британските военни в търсене на компромати, а също ще използва момичета, за да ги въвлече в специално организирани побоища.  Това ще бъде направено, за да изглеждат британските военни като дебили», заяви той.

 

 

Очаква се, че в Естония ще пристигнат 800 военни от Великобритания, които ще засилят вече наличния контингент на САЩ.

 

Както сподели информиран източник, близък до правителствените кръгове на Естония, изявлението на Марин е направено, за да предупреди британската страна за бъдещите инциденти и частично да снеме от себе си отговорността за тях.

 

 

  • «Това ще бъдат млади момчета, които ще пристигнат в много спокойна страна, в която има доста самотни жени. По същия начин мъжете се поддадоха на обработка във Финландия, Германия и в Англия. Алкохолът тук е по-скъп, отколкото във Великобритания. Без боеве и прочие ексцесии няма да мине, затова и отрано измислиха оправдание за страшните руски жени-провокаторки», — каза той.

 

Според него, първоначално военните от НАТО са посетили Тарта и други крупни населени места, за да се избегнат ексцесии и конфликти с местното население.

 

«Създадохме  им база в малкото селище Тапа, където живеят над 5 500 човека. Там има малко хора, с които натовците ще могат да влязат в конфликт. Всички в Естония знаят това, затова беше изненада това, което Маран каза по телевизията. Но в британската преса, а там знаят малко за нашата действителност, той реши да разкаже тази простотия за руските агенти и ръката на Кремъл под формата на жени», — добави източникът.

 

«Натовците много пият в свободното си време, а после започват да търсят приключения. Могат да разбият нещо в бара или в кафето, могат да се шляят по града с викове и страхотен шум около себе си. Разбира се, няма да минем без запознанства с местни момичета», — разказва местна жителка.

 

Според нея, в града и до днес си спомнят една случка отпреди 2 месеца, когато в един бар местни момчета се сбилш с чернокожи военни от САЩ.

 

«Има доста жени, които се радват на присъствието на военните. Много от тях са самотни, защото мъжете им са заминали за Европа на работа. А някои се надяват да се омъжат», — разказва друга жителка на Тапа.

 

  • През 2014 г. Латвийските издания публикуват изявлението на кмета на град Вантспилс, който сподели, че военнослужещи от НАТО, които били пияни, са ходели по малка нужда по витрините на магазините в града и «късали цветята от градската градина, за да ги подаряват на проститутките».
  • News Front

Тагове: ; ; ; ;