В съзнанието на всеки българин има лична оценка за » Неговия» Левски

Представяме авторски материал без редакция, изпратен от  един от нашите многобройни читатели- Иван Тренев, неговия искрен прочит за това какво значи днес патриотизъм, кой е Васил Левски за България, каква е нашата България и защо трябва да разсъждаваме по тези въпроси. Изпращайте ни Вашите мнения, коментари, материали по темите, които Ви вълнуват.

 

В искрените български патриоти този образ се мотивира от духовност, борбеност и държавност.

Но, никой истински българин не забравя,че Левски е обесен,защото е предаден от българи. Страшно! Живеят и днес различни българи. Едни са работливи и обичат България. Други не са работливи и предават България пак! Лакейство, подпухнало самодоволство, безчестие, престъпност бъкат по България.

За Левски си спомнят 2 пъти в годината: Едни да натрупат «патриотизъм» и пари основна цел, други-мълчаливо и омерзени от днешното отечество. По софийските сокаци има много макаци. Скачат. По кафенета и бирхалета( най-вече по медии) блудстват с думи и плиткоумия изникнали таланти. Всеки е патриот! Е, не всеки! Един душа дава, друг продава. TV зрителите( защото ТV са наистина зрелища за гладни и бедни) чуха един «гениален» стихоплетец.

Моят Левски : Лъвски скок разделя две ЕПОХИ. Между робство и свобода. Кой, освен един «ПРОЙДОХА» Ще се жертва за народа. Кой, освен разпопен дякон. Бунт в душите да запали и ще Хукне с левски прякор за курбан да се прежали!…. Според българския тълковен речник думата «пройдоха» = скитник,хаймама, безделник!..; -хаймана-нехранимайко-не работи от мързел! «Гениалният поет» Красимир Стефанов е търсил рима за «епоха» и е намерил «пройдоха», като подходяща дума за Левски. Стихотворението беше декламирано от сина Искрен Красимиров по ТV-та по случай възпоменаването на Апостола. Удряйки многократно с юмрук в гърдите си рецитаторът подчертаваше патриотизма си. Интересното за този рецитатор е ежедневното му придвижване с хайдушки дрехи по улици ,в метро, по медии. Вероятно от този реквизит има поне два комплекта, за химическо чистене. Младият патриот Искрен (вярваме му,че е Искрен заради постоянството в поведението),обаче, в ушите на слушателите по телевизията остана да «скърца» репликата му,че само на «едната ръка» се броят тези, които са му пуснали в шепата пари.

Та, нали и той се храни.

Е, в България има още от Село Хитрино, има гладни и болни с 80€ пенсия,няма български подземни богатств,а няма българска вода,ток.

Тези неща България купува…

Но нали има Патриоти( на Думи). Апостолът нека лети над България. Още не е време да се върне България прероден!!!

 

 

текст: Иван Тренев