Автопробегът от Черна гора продължава: «НАТО е империалистически алианс, който обслужва елита»

Дата на публикуване: 28 02 2017, 14:46


Черногорский автопробег в Хорватии: НАТО – империалистическая структура, которая защищает только своих лидеров

Участниците в автопробега от Черна гора до Брюксел по пътя си до столицата на ЕС посетиха Хърватска. Това е още една от бившите републики, която вече се присъедини към Алианса.

 

Противниците на това решение все още го считат за грешка.

 

«НАТО — това е империалистически алианс, който защитава само мощните лидери, такива като САЩ и елитите от Запада, — каза по време на срещата с участниците от пробега лидерът на движението «Живата стена» Вилибор Синчич.

 

Затова референдумът по въпроса за НАТО е повече от нужен за Черна гора.

 

Ние имахме референдум за влизането ни в ЕС, но той не бе съпроводен с качествена дискусия, имаше само едностранчива пропаганда.

 

Същият шаблон сега се използва и в Черна гора».

 

 

С активистите се срещна още един от членовете на «Живата стена» — известния хърватски политик Иван Пернар, той също изрази подкрепа за автопробега, дори подари на инициаторите смартфон, за да го употребяват с информационна цел.

 

Участниците в пробега посетиха в Хърватска паметника на жертвите от концлагера «Ясеновац — страшното място, в което нацистите — «усташи» екзекутираха десетки хиляди сърби».

 

Черногорский автопробег в Хорватии: НАТО – империалистическая структура, которая защищает только своих лидеров

Автопробегът от Подгорица до Брюксел се оглавява от журналиста и политика от Черна гора, основателя на «Движението за неутралитет» Марко Милачич.

 

Целта на акцията е да се запознае щаб-квартирата на НАТО с искането за провеждането на референдум в Черна гора по въпроса за влизането на страната в Алианса.

 

Управляващата в страната партия планира да вземе решението за НАТО само чрез гласуване в парламента.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;

Добавить комментарий