WSJ: Над половината от американците се интересуват от случващото се между Тръмп и Кремъл

Дата на публикуване: 27 02 2017, 05:29


Според резултатите от социологическото проучване, проведено от вестник The Wall Street Journal и телевизия NBC News, над половината от американците подкрепят идеята да се разследват от конгреса връзките на екипа на Доналд Тръмп с Кремъл. Против са над една четвърт от респондентите.

WSJ: больше половины американцев интересует, что у Трампа с Кремлём
 38 % от американците считат отношението на Доналд Тръмп към руския лидер за твърде приятелско и неуместно за президент на САЩ.
Почти една трета, 32 % от запитаните заявяват, че нямат позиция по въпроса за сближаването на страната с Русия.
«Цялата тази история с Русия не твърде много привлече вниманието на американския електорат, не го обезпокои много», — цитира изданието мнението на републиканеца Бил Макинтурф, който провеждал допитването.
Над половината (53%) от респондетите са за разследване от страна на конгреса на връзките на екипа на Доналд Тръмп с Кремъл, 25 % — са против такова разследване, а 21 % от запитаните нямат мнение.
По отношение на въпроса, следва ли конгресът да разследва намесата на Русия в миналогодишните президентски избори, картината е следната: 54 % от американците подкрепят идеята, 29 % са против и 16 % нямат мнение по въпроса.
Допитването е проведено между 18 и 22 февруари, в него са участвали 1000 навършили пълнолетие американци.
News Frront


Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий