Властите в Германия започват в близките дни програмата по финансиране на мигрантите, които ще се връщат в родината си след получаване на отказ от предоставяне на убежище.

Това пише вестник Bild.

 

Както уточнява изданието, програмата, утвърдена от Бундестага през ноември миналата година, е предназначена за пристигнали бежанци от 11 страни в Германия, в които държави няма въоръжени конфликти.

 

Става дума за Тунис, Мароко, Нигерия, Косово, Сърбия и Албания. За целта Бундестага миналата година постанови да се отдели сумата от 150 млн евро.

 

 По-рано канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че разчита на това, че намиращите се в Германия чужденци, за които няма перспектива да получат статуса на бежанци, сами ще напускат страната, без да дочакат принудителна депортация.
През миналата година в Германия са пристигнали 280 хиляди търсещи статуса бежанци, от тях 25 хиляди са били депортирани, 55 хиляди са напуснали страната по собствена инициатива. Всичко, по данни на МВР на Германия, от началото на миграционната криза през 2015 година в страната са пристигнали около 1.2 млн мигранти.
News Front

 

Тагове: ; ; ;