Активисти откриха документи на Фонда Горбачов, основан от бившия президент на СССР Михаил Горбачов, в завзета от тях резиденция срещу Бъкингамския дворец в Лондон, съобщи  The Guardian.

 

7-етажната сграда, която принадлежи на банкера от Бахреййн Абдулрахман ал-Джасми, е била завзета от активисти от групата «Автономна нация на анархистите-либертарианци», която се настанила в луксозната сграда, за да привлече вниманието върху проблема с бездомните.

 

По-рано в резиденцията, намираща се на адрес Бъкингам гейт 19, се намирал офиса на Международната асоциация за връзки с обществеността (International Public Relations Association), един от клиентите на която бил Горбачов.

 

Активистите, по данни на  Guardian, успели да намерят архива на Фонда Горбачов.

В техни ръце понастоящем са конфиденциални писма с подпис на бившия съветски лидер.

 

В документите от архива има писма до различни транснационални корпорации с молба да се финансират инициативи на фонда Горбачов.

Има също и откази от страна на компаниите  Shell, British Airways, HSBC, BT и Virgin Hotels.

 

В петък съдът постанови активистите да напуснат сградата, след като стопаните заявиха, че тяхното присъствие заплашва сигурността на резиденцията на британската кралица.

В края на януари активистите участваха в завземането на лондонската резиденция на руския милиардер Андрей Гончаренко, те бяха изгонени оттам в началото на февруари.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;