Холдингът «Вертолети на Русия» започна производството на най-новия многоцелеви вертолет Ми-171А2. Това съобщи генералният директор на холдинга Андрей Богинский по време на 13-та международна изложба IDEX-2017

«Вертолетът Ми-171А2 е пуснат в производство. За тази година ще произведен четири машини», — каза той.

 

Ми-171А2 е най-новият представител на семейството вертолети Ми-8/17. Машината е снабдена с интегриран цифров пилотно-навигационен комплекс бордово оборудване КБО-17 («стъклена кабина»), която позволява вертолетът да се експлоатира без присъствието на инженер на борда.

 

Броят на екипажа може да бъде занижен до двама човека.

 

Носещата система също е подложена на тотална модернизация. Ми-171А2 получава носещи и Х-образни рулеви винтове от композиционни материали, а също усъвършенствани носещи механизми. Нововъведенията ще позволят да се подобри управляемостта, да си занижи общата маса на носещата система и да се завиши тягата на носещия винт на 700 кг. Освен това, нарастват показателите за максималната скорост с 20 %, а също далечината на полета.

 

Модернизираният комплекс от авиониката ще разшири също сферите на употреба на вертолета. Ми-171А2 може да се използва ефективно в условията на високопланински местности, високи температури и повишен влажност.

 

Бондовото пилотажно-навигационно оборудване ще позволи вертолетът да се експлоатира денем и нощем, в обичайни и сложни метеорологични условия, а също над водна повърхност.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;