Руският сенатор Алексей Пушков обяви за опасността от «информационна гражданска война» в САЩ при ситуацията, в която Белият дом не е допуснал до брифинг редица журналисти, в отговор на което някои други СМИ са бойкотирали мероприятието.Председатель комитета Государственной Думы РФ по международным делам Алексей Пушков. Архивное фото

В петък Белият дом вместо традиционния брифинг е планирал брифанг «без камери», обявен от официалния представител на Белия дом Шон Спайсер.

Не е имало транслиране на брифинга, но се е предполагало, че той може да бъде посетен от всички журналисти, работещи в Белия дом.

 

По-късно, по информация от CNN, пресслужбата на Белия дом е започнала да подбира журналистите за брифинга на базата на свои списъци, в които липсвали CNN, New York Times, Politico, Los Angeles Times «и други СМИ». Агенция Асошиейтед прес и списание  Time в знак на протест бойкотирали мероприятието.

 

«Агресията на либералните СМИ срещу Тръмп и ответните мерки на администрацията чрез отказа от достъп са безпрецедентни и водят към информационна гражданска война в САЩ», — написа Пушков в акаунта си в Туитър.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;