Американският политически активист Джеймс ОКиф публикува записи от преговори между сътрудници на CNN с продължителност над сто часа. Активистът предложи награда в размер на 10 хиляди долара на всеки, който открие в тези материали доказателства за нечестното поведение на телевизията. ОКиф заяви, че информацията за тези данни, публикувана в мрежата под хаштага #CNNLeaks, е стигнала до Доналд Тръмп, който след своето избиране на поста президент е започнал открита битка срещу телевизията.
Многочасовые записи: в сети опубликованы переговоры сотрудников телеканала CNN

ОКиф заяви, че разполага със записи от преговорите между  служители в CNN, които са били направени от анонимен източник през 2009 г. в щаб-квартирата на телевизията в Атланта. ОКиф ги е публикувал на сайта си Project Veritas. Проектът се нарича CNN Leaks.

 

Според него,  Project Veritas ще разследва и огласява недобросъветстните действия на някои медии.

 

Много независими журналисти и СМИ изразиха разочарованието си от това, че материалите са от 2009 г. Това означава, че в тях няма някакви сензационни сведения, касаещи настоящата президентска надпревара.

 

О’Киф заяви, че информацията за записите е стигнала лично до президента Тръмп, който е одобрил действията му.

 

«Току-що получих потвърждение, че Доналд Тръмп е видял и знае за публикациите на Project Veritas за записите от CNN. Той каза, че това е яко!», — написа активистът в своя Туитър.

 

Just received confirmation that @realDonaldTrump has seen and heard about the @Project_Veritas @CNN leaks. He said «that’s so cool»!

Припомняме, че Тръмп по време на първата си пресконференция на 18 януари не позволи на журналист от CNN да му зададе въпрос, пояснявайки, че ще общува само «с честни журналисти».

 

«Вие сте ужасна организация и публикувате лъжи», — отбеляза Тръмп тогава. 

 

«СМИ, които разпространяват лъжливи новини (The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN), това не са мои врагове. Това са врагове на всички американци», — отбеляза Тръмп в своя Туитър на 18 февруари.

 

The FAKE NEWS media (failing @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) is not my enemy, it is the enemy of the American People!

Припомняме, че през януари 2017 г. след инаугурацията на Тръмп CNN, позовавайки се на анонимни източници заяви, че спецслужбите на САЩ разполагат с информация, че Русия има компромат за 45-ия президент на САЩ. След това порталът BuzzFeed  публикува доклад от 35 страници на американското разузнаване, посветен уж на руското досие на политика. В доклада се казва, че Тръмп «се е занимавал с извращения» в московската си стая в хотел, в който по друго време са били Барак Обама и съпругата му Мишел.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;