Отбелязва се, че аналогични акции са проведени в Бостън, Хюстън и Берлин.

 

Активисти няколко часа в четвъртък раздаваха в центъра на Ню Йорк, а също в редица други американски градове печатни материали, в което се казва, че смяната на властта в Украйна е била осъществена с непосредствената подкрепа на милионера Джордж Сорос и администрацията на 44-ия президент на САЩ Барак Обама. Акцията е организирана от международния Шилеровски институт в рамките на кампанията по запознаване на американците с реалната ситуация в Украйна по повод годишнината от събитията на Майдана.

 

Вчера Янукович, утре Тръмп

 

В Ню Йорк мероприятието бе проведено в централния район Манхатън, недалеко от щаб-квартирата на НАТО. Участниците разпънаха плакати с надписи: «Обама — в затвора», «Вашият враг — Джордж Сорос», съобщи официалният представител на института Даян Сер, която е от политическия комитет на движението на Линдън Ларуш.

 

 

Според нея, аналогични акции са били проведени в четвъртък в Бостън, щата Масачузетс, Хюстън, щата Тексас, а също в столицата на Германия Берлин. Както подчерта Сер, активистите искат «целият свят да разбере истината за това, което се случи в Украйна преди три години».

 

«Хората проявяват интерес. Много от тях се спират, за да ни попитат за подробности», — констатира тя, говорейки за акциите в Ню Йорк

 

Според Сер, американците трябва да знаят за събитията в Украйна, където е бил свален законно избраният президент Виктор Янукович, защото по подобен сценарий може да се развие и ситуацията в САЩ.

 

 

«Същите хора се опитват да отстранят от власт американския президент Доналд Тръмп», — посочи тя.

 

Старанията на Сорос и Обама

 

В материалите, които са раздавани от активистите, се цитират данни от подготвения от движението на Ларуш доклад за събитията в Украйна и възможността от подобна ситуация в САЩ. Пълната версия на документа е предоставена на ТАСС. В него смяната на властта в страната е охарактеризирана като «жесток преврат», осъществен с активното участие на «група неонацисти».

 

Администрацията на Обама и някои от съюзниците на Вашингтон, както се отбелязва, са използвали събитията в Украйна като «оправдание на новия етап на военната мобилизация на НАТО срещу Русия». 

 

 

Виктория Нюланд, която по онова време заема поста помощник  на държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия, «няколко пъти идва при протестиращите, раздава бисквити на Майдана, при това тя отказа да признае факта, че освен мирните демонстранти, които са били разтревожени от корупцията и ситуацията в икономиката, там са били явно неофашистки банди, участващи във въоръжения метеж срещу избраното правителство».

 

 

Както се отбелязва в документа, с формирането на общественото мнение за Украйна пред преврата са се занимавали над 2 хиляди НПО-та, имащи подкрепата на САЩ и техни съюзници, а също  контролирани от Сорос фондове. Авторите на доклада припомнят, че, както е заявила Нюланд, Вашингтон е изпратил 5 млрд долара от 1991 г., за да установи в Украйна «демократично правителство».

 

Авторите посочват, че понастоящем Сорос, а също хора, които по-рано влизат в обкръжението на Обама, активно участват в опитите да се дискредитира Трмъп и да не допуснат реализирането на обещанията на новия стопанин на Белия дом да нормализира отношенията между Москва и Вашингтон.

 

Линдън Ларуш е американски икономист и политик, автор на т.нар. теория на «физическата икономика» и противник на монетаристките концепции. Той счита Русия за един от ключовите играчи на световната арена и твърди, че РФ заедно с Китай, Индия, САЩ и редица други страни могат да спасят света от най-голямата световна криза.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;