Черна гора иска референдум за влизането си в НАТО (и видео)

Дата на публикуване: 24 02 2017, 11:46


Влизането на Черна гора в НАТО — това е антидемократична стъпка срещу интересите на народа, провеждана от  криминалната и несменяема върхушка в страната. Това заяви журналистът и граждански активист от Подгорица Марко Милачич по време на пресконференция в Белгард.

 

«Властта в Черна гора, която е несменяема от 30 години, и без НАТО е заплаха за сърбите в Черна гора, косвено — за Сърбия. Властта в Черна гора е криминална, тя произлиза от мафията. Считам, че влизането на Черна гора в НАТО  — това е действие на мафията», — заяви той.

 

Марко Милачич отбеляза, че Черна гора в миналото е била «карта» в антисръбската политика, а днес е антируска такава.

 

«Черна гора някога беше карта в антисръбската политика. Днес тя служи за карта в антируската политика», — каза той.

 

Опозиционният журналист и създател на «Движението за неутралитет» Марко Милачич участва в автопробега от Черна гора до Брюксел.

 

Основната цел на акцията е да се информира щаба на НАТО за искането за референдум за влизането или не на страната във военния блок. Официалната власт има намерение да вземе решение за това «в тесен парламентарен кръг».

 

«Ние решихме да извършим автопробега от Подгорица до Брюксел през 9 страни. За 12 дена ще изминем над 7 хиляди километра в името на една идея — референдум за влизането на Черна гора в НАТО», заяви той.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий