«Русия, отново протяга грабливи ръце към България — нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила» — Александър Йорданов

Из статия на Александър Йорданов, специално за Faktor.bg.

 

(News Front публикува материала с омерзение, за да знаят читателите какво се твори в главите на бесовете).

 

«…Ограбването на страната от руски фирми и корпорации ще продължи. То върви с пълна сила и в момента.

 

На този фон днес отново българи се покланят пред паметника на окупаторската съветска армия в столицата.

 

Въпреки че знаят, че това е армия, която осигурява монтирането на марионетен просъветски режим у нас, който се задържа на власт близо 45 години, след което логично бе обявен за престъпен със закон.

 

И този закон е в сила.

 

С други думи днес българи ще демонстрират срещу закона , а същевременно твърдят, че искат в България да има законност.

 

Има законност.

 

Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен е обнародван в Държавен вестник на 5 Май 2000 г. и в неговият член 1 ясно се казва:

 

(1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

 

(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

 

„Чуждата сила” за която говори член първи на този закон продължава да бъде „чужда” и днес.

 

Две десетилетия са твърде малко за да очакваме, че през тях „чуждата сила” вече не е „чужда сила”.

 

И че намеренията и са се променили.

 

Нейни представители и днес използват срещу България същият агресивен и непочтен език, какъвто употребяват техните предци в средата на миналия век. Затова и агресията на съветската армия срещу родината ни е

 

престъпление без давност

 

Затова и децата би трябвало да знаят, че България не е била „фашистка държава”, че т.нар. „партизани” са „лошите” в нашата история, че те са терористите нападнали българският народ, че тяхната организация наречена в закона „Българска комунистическа партия” ни е наложила непосилна тоталитарна и репресивна икономическа, и политическа, система, която няма нищо общо с традициите и ценностите на България, със заветите на Васил Левски за чиста и свята република.

 

И в този смисъл нито съветската армия, нито т.нар. „партизани” са ни „освобождавали”.

 

Те са ни окупирали, поробили и грабили.

 

И тъй като окупацията и грабежът продължиха близо половин век, затова и България се оказа на опашката на европейските държави: силно зависима икономически от своя окупатор.

 

Затова и толкова труден и тежък за хората бе преходът към нормалния свят, към демокрацията и свободата.

 

Показателно е, че германския народ, който живее само две десетилетия в условията на нацистки тоталитарен режим, много бързо след неговия край се изправя на крака, обединява се и днес Германия е една от държавите лидери в света. Докато народите населяващи СССР прекараха в условията на съветския тоталитарен режим 70 години и накрая стигнаха закономерно до разпадането на тази изкуствена държава. А това, че

 

Русия, отново протяга грабливи ръце

 

към България само показва, че нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила.

 

И затова продължава да е далеч назад като стандарт на живот , на права и свободи, сравнена с днешна Германия.

 

И ако пиша това то е не защото читателите не знаят тези истини, а защото не може да ни бъде безразлично с кои държави, с кой съюз,ще продължи в бъдеще България.

 

Дали ще продължим да бъдем достоен член на Европейският съюз, където Германия е признат лидер или отново ще ни нахлупят московски ушанки, за да продължи историческата ни мъка наречена „дружба с Русия”.

 

Знам, че ще има и такива, които ще кажат: народ, който ражда поклонници на чужди армии и прави метани на паметниците на окупаторите, заслужава тежката си участ!

 

Не. Не заслужава.

 

Не искам нашият народ да има злочестината отново да попадне под опасната за страната руска зависимост.

 

А точно това ни се крои, точно това се подрежда, задава се»

Александър Йорданов

News Front публикува материала с омерзение, за да знаят читателите какво се твори в главите на бесовете.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;