Дипломати от Русия подготвят за руския президент Владимир Путин досие, съдържащо психологически портрет на стопанина на Белия дом Доналд Тръмп. Това обяви телевизия NBC, позовавайки се на бившия заместник шеф на МВнР на РФ Андрей Федоров.

 

 

В момента на публикуването на този материал прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков бе недостъпен за коментари, във връзка с което не разполагаме с официално потвърждение на информацията.

 

Според Федоров, документът, в който продължават да се внасят допълнения, ще бъде представен на президента на РФ в рамките на подготовката на Кремъл за бъдещата среща с Тръмп, датата и мястото на провеждането й на този етап не са известни.

 

«В Кремъл върви много сериозна подготвителна работа»,  заяви за NBC екс-дипломат, отбелязвайки, че се подготвя «документ от 7 страници», описващ психологическия портрет на Тръмп.

 

«Това досие се  базира главно на последните два-три месеца и последните седмици», — каза Федоров, който, както сам твърди, познава Тръмп от 2000 г.

 

 

Първата след инаугурацията на новия ръководител на американската администрация телефонна беседа между президентите на Русия и САЩ се състоя на 28 януари. Както съобщи пресслужбата на Кремъл, лидерите са обсъдили «в позитивен план и делово» цяла поредица от международни въпроси, включително обединяване на усилията срещу терористичната групировка «Ислямска държава».

 

Путин и Тръмп се разбраха да поддържат «регулярни лични контакти», в това число да започнат подготовката за бъдеща среща.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;