Черногорският автопробег стигна до Македония.

 

Автопробегът от Черна гора до Брюксел спря в Македония. За срещите в Скопие пише кураторът на пробега, журналистът и активист Марко Милачич.

 

«Въпросът за разширяването на НАТО е проблем, който касае всички страни на Балканите, а и не само балканския регион.

 

Във всички части на света е задействан антидемократичния подход по този въпрос», — заяви Милачич по време на срещата си с депутата от македонското Събрания Иван Стоикович, добавяйки, че автопробегът е своеобразна символична борба за демократичното решаване на проблема за НАТО в Черна гора — инициаторите на автопробега настояват за провеждането на общонароден референдум за влизането на страната в алианса.

 

«Властите трябва да уважават волята на народа», — заяви Стойкович.

 

Автопробегът започна през изминалите почивни дни. Целта му е да се информира централата на НАТО в Брюкел че Черна гора иска референдум по въпроса за влизането на страната в НАТО, както и да се заяви пред Алианса, че решаването на този исторически въпрос само на ниво управляваща върхушка не е коректно към гражданите на страната.

 

Организатор на автопробега е Марко Милачич — журналист, основател на «Движение за неутралитет» и лидер на «Отпор на безнадеждността», който влиза в опозиционния блок Демократически фронт.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;