Министерството на отбраната отговори на критиките на ГЕРБ за това, че е позволило увеличаване военното присъствие на НАТО в акваторията на Черно море. В съобщение министерството на отбраната припомня, че продължава политиката на правителството «Борисов» 2, съобщи БНР.

В съобщението се припомня, че преди срещата на върха на НАТО във Варшава правителството «Борисов» 2 приема рамкови позиции, които включват и подкрепят мерките на НАТО за адаптирано предно присъствие и по-интензивен график за учения. През февруари 2017 година е било решено да бъде продължен процесът и служебното правителство «Герджиков» продължава да развива принципите на отбранителната политика от предишния кабинет.

 

Сега излизат: «Ама ГЕРБ го подписа». Не ги ли е срам, реагира Бойко Борисов и настоя БСП да обясни дали ще следват политиките на ГЕРБ за сигурност и отбрана.

 

Това ще ни направи вече съюзници. Можем да седнем на една маса и да говорим за управление, ако е така. Аз ли бях оня ден в НАТО? Аз ли бях оня ден в Брюксел? Що за безобразие!

 

Само преди дни пред «Хоризонт» служебният военен министър Стефан Янев припомни, че България остава партньор на НАТО и допълни:

 

Бойко Борисов би трябвало да знае, защото неговият военен министър е участвал в заседанията на НАТО. Тези решения за взимани тогава. Няма флотилия. Засиленото присъствие на НАТО в Черно море, това са така наречените «мерки за сдържане».

 

Извод от новината: Служебния кабинет е продължение на политиката на ГЕРБ, упс…

Тагове: ; ; ; ;