3 %  са повече тези американци, които имат по-голямо доверие на президента на САЩ Доналд Тръмп, отколкото на СМИ, това следва от резултатите от допитването на  Fox News.

 

42 % от американците имат доверие на СМИ, 45 % от тях подкрепят Тръмп, 10 % от запитаните «не се доверят на никого», — предаде РИА «Новости».

68 % от американците отбелязват, че СМИ имат по-критично отношение към Тръмп, отколкото към Обама. 55 % от запитаните са удовлетворени от «агресивния» манииер, с който медиите информират за Тръмп. Допитването нагледно доказва разминаването в мнението в американското общество на базата на партийни симпатии.

 

81 % от републиканците са в подкрепа на президента, 79 % от демократите са привърженици на СМИ.

 

Допитването е проведено от 11 до 13 февруари чрез телефонни интервюта.

 

В него са участвали 1013 американци, които са случайно подбрани от авторите на изследването. Статистическата грешка е около 3 %.

 

Припомняме,  че СМИ в САЩ в последните месеци разгърнаха широка кампания срещу Тръмп. Средствата за масова информация твърдят, че Тръмп е свързан с Русия, подложен е на нейно влияние, защото Москва има «тайно досие» на Тръмп, с което тя се опитва да го шантажира.

 

Освен това, СМИ са сигурни във връзките на Тръм с «руските хакери», без чиято помощ кой уж не е могъл да спечели изборите за президент.

 

Нещо повече, Тръмп е обвиняван в медиите за «дружбата» си с президента на Русия Владимир Путин, те критикуват подписаните от Тръмп укази, а и обкръжението му, в което също се опитват да открият «руска следа».

 

По такъв начин информационните кампании срещу Тръмп и Русия са тясно преплетени и често се свеждат до предизборната риторика на демократите, изгубили изборите в САЩ.

 

Тръмп също обяви за социологическо допитване, в което моли американците да изразят мнението си относно наличието или не на доверие към водещите американски средства за масова информация.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;