Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил за засилено присъствие на НАТО в Черно море, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб.

 

Това коментира експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с решенията на срещата на министрите на отбраната на страните членки в НАТО, която се проведе преди дни в Брюксел.

 

„Не знам дали е вярно, но сегашният военен министър е член на БСП. И ако е така и в Брюксел са взели такова решение, това е и позицията и на БСП.”, обясни Борисов, цитиран от „Монитор“. По думите му обаче преди година социалистите остро са критикували властта точно по този въпрос.

 

„Те говореха точно срещу това, за което сега козируват. А нас ни обвиняват, че сме били послушковци”, възмути се лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че винаги е бил за това в Черно море да има само лодки и платноходки и ако има сили на НАТО, те да са за овладяване на бежанския поток.

 

По думите му точно заради неговата позиция в Алианса е било забавено решението за предно разполагане на сили в Черно море, а сега служебният министър се бил съгласил.

 

„Вече има кораби, има air policing. И всичко това става под някаква сурдинка”, ядоса се Борисов от подхода.

 

Според него страната ни е поставена в много деликатна ситуация и вече сме цел.

 

„Оказа се, че air policing вече е добро. Кое се промени”, попита още той.

 

За улеснение на читателите, ето линк към официалния сайт на Министерството на отбраната https://www.md.government.bg/bg/

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;