Welt: Украйна обеща на Русия десетки хиляди убити, а на ЕС — тълпи от бежанци

Дата на публикуване: 18 02 2017, 20:52


В случай  на открито нападение над Украйна Русия и Европа да очакват «катастрофали» последствия, това заяви в интервю за Die Welt министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков.
«Путинският режим» ще понесе загуби, които ще са в рамките на десетки хиляди убити, а в Европейския съюз ще нахлуят тълпи от бежанци, предупреди украинският министър.
Welt: Аваков пообещал России десятки тысяч убитых, а ЕС — толпы беженцев
 Ако Западът предостави на Русия свобода на действията, украинците са преизпълнени с решимост да дадат отпор на «путинската агресия», заяви в интервю за Die Welt министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков.
Нахлуването в Украйна ще предизвика «огромен брой жертви», предупреди Аваков.
«Украйна ще се лиши от независимостта си и ще престане да съществува като държава», отбеляза той.
Русия я очакват «катастрофални последици, убеден е украинският министър.

«Сигурен съм, че путинският режим ще понесе загуби, които ще бъдат в рамките на десетки хиляди убити», — отбеляза главата на МВР на Украйна.

 

«Украинската армия наброява 250 хиляди войници, 130 полицаи, граничари и бойци от Националната гвардия. Не е възможно да решат съдбата на Украйна зад гърба ни така лесно. Ако Путин засили своята агресия и се опита да реши въпроса по военен път, резултатите ще бъдат катастрофални».

 

Според Аваков, в случай на изостряне на конфликта в Украйна, Европейският съюз е заплашен от поредната мигрантска криза.

 

«На границата с ЕС тогава ще възникнат обширни територии, в които ще управлява добре въоръженият марионетъчен режим на Русия, а в ЕС ще нахлуят тълпи от бежанци».

 
Министърът на вътрешните работи на Украйна счита също, че «тази трагедия ще удари по Европа значително по-силно, отколкото сирийската».

 

«При този конфликт Европа няма правото да застава на страната на Русия», — подчерта Аваков.


Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий