Директорът на ЦРУ Майкъл Помпео категорично опроверга публикацията във вестник The Wall Street Journal, в която се казва,че американските спецслужби крият от президента Доналд Тръмп част от събираната от тях информация.

 

 

Както отбеляза Помпео, «задачата на ЦРУ е да обезпечи президента колкото се може с повече на брой добра разузнавателна информация и да обясни основата, на която се опират тези сведения».

 

«ЦРУ не крие, не е криело и никога няма да крие разузнавателна информация от президента. Точка», — се подчертава в изявлението на Помпео.

 

 

Помпео увери, че ЦРУ «не знае за нито един случай, при който да е имало укриване на информация от държавния глава».

 

«Статията в The Wall Street Journal е абсолютно невярна, тя поставя под съмнение честността на хиляди професионални служители в разузнаването чрез тиражиране на сплетни без цитиране на нито един пример, подкрепящи твърденията», — заяви шефът на ЦРУ.

 

 

Според версията на  The Wall Street Journal, органите на разузнаването не предоставят на Тръмп някои секретни сведения, защото се опасяват, че ще изтече информация. Според данните от вестника, по-рано в редица случаи с Тръмп не са били споделяни «методите, които разузнавателното ведомство използва за събиране на информация», в това число за провеждането на шпионаж по отношение на други държави.

 

 

Решението на официалните лица да не предоставят на Тръмп информация показва «дълбокото недоверие, което се е появило между разузнавателната общност и президента заради контактите на неговия екип с руското правителство, а също неприятното отношение на Тръмп към разузнавателното ведомство», счита изданието.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;