Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи предположение, че бившият държавен глава Барак Обама е провеждал твърде мека политика по отношение на Русия.

 

Съответното съобщение той публикува днес на страницата си в Туитър.

 

«Крим бе взет от Русия по време на администрацията на Обама. Бил ли е Обама твърде мек по отношение на Русия?», — написа Тръмп.

 

По-рано прессекретарят на Белия дом Шон Спайсер съобщи, че Тръмп очаква връщането на Крим в състава на Укрйна и деескалация на ситуацията в източната част на страната.

 

«Президентът даде ясно да се разбере, че очаква от руското правителство намаляване на насилието в Украйна и връщането на Крим, — посочи Спайсейр. — В същото време той напълно разчита на възможността да се подобрят отношенията с Русия, за разлика от предишната администрация, в решаването на такива проблеми, стоящи пред международната общност, като заплахата от страна на терористичната групировка «Ислямска държава» и тероризма».

 

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков във връзка с това заяви, че Русия няма да обсъжда темата за връщането на Крим на Украйна със задгранични партньори, в това число със САЩ.

 

Crimea was TAKEN by Russia during the Obama Administration. Was Obama too soft on Russia?

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;