Група имигранти от Централна Азия, която се опитала да замине за Сирия  да воюва за «Ислямска държава», е задържана в Сахалин, съобщи граничното управление на ФСБ на Русия в Сахалинска област

Суд присяжных. Архивное фото

«Граничното управление на ФСБ на Русия в Сахалинска област заедно с регионалното управление на ФСБ на Русия откри група имигранти от страните от Централа Азия, която е имала намерение чрез трети страни да замине за Сирия за участие в дейността на ИД под идеологическото въздействие на един от членовете на групата», — уточняват от ведомството.

 

Всички имигранти дълго време са били в Русия нелегално, един от тях е подложен на наказателна отговорност за незаконно пресичане на границата и подкуп, той е издирван от властите на Узбекистан за престъпления с екстремистка насоченост и наемничество.

 

Четирима от чужденците по решение на съда вече са върнати в страната им и са предадени на чуждестранните партньори за по-нататъшни мероприятия за проверка и привличане към отговорност. Влизането им на територията на Русия е забранено.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;