Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия „Евронюз“.

 

„Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието – 5, 10, 50 години?“, каза Радев.

 

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

 

 

„Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?“, каза той.

 

НЕКА ПРИПОМНИМ НА РАДЕВ: В Крим имаше референдум и хората гласуваха с 96% да влязат в Русия. 

БЛИЦ

http://ru.euronews.com/2017/02/16/sanctions-hurt-russia-and-the-eu-says-bulgaria-president-rumen-radev

 

Източник: http://www.blitz.bg/obshtestvo/rumen-radev-pred-evronyuz-sanktsiite-sreshchu-rusiya-ne-nosyat-nikakva-polza_news488879.html

Тагове: ; ; ; ; ;