Спикерът на Палатата на представителите на Конгреса в САЩ Пол Райън публично се нарече «ястреб» по отношение американо-руските отношения и най-решителен привърженик на ожесточаване на антируските санкции.

 

Това съпартиецът на Тръмп заяви в ефира на MSNBC.

 

Райън не скри, че възлага на Русия отговорността за уж нейни опити да се намесва в хода на предизборната кампания в САЩ през миналата година.

 

«В това няма тайни. Русия се опита да се намеси в нашите избори, затова аз съм решителен привърженик на санкциите срещу Русия. Затова аз съм «ястреб» и скептик по въпроса за Русия, нейните интереси не съвпадат с нашите», — поясни републиканецът.

 

 

Той припомни, че опитите на 43-ия президент на САЩ Джорд Буш-младши, а после на неговия приемник Барак Обама и държавния му секретар Хилъри Клинтън да развие отношенията с Москва са завършили безрезултатно.

 

Райън счита, че това е станало факт единствено по вина на Русия.

 

«Новата администрация на Тъмп по разуми и практичен причини се опитва да подобри отношенията с Русия, затова ще бъде чудесно, ако техните интереси съвпаднат с нашите. Аз просто не мисля, че това ще се случи и сработи когато и да е», — заяви спикерът на долната палата на Конгреса.

 

Предишната демократическа администрация на Барак Обама в САЩ чрез своите спецслужби обвиняваше Русия в опит за намеса в предизборните процеси в САЩ в полза на републиканеца Доналд Тръмп.

 

И Москва, а и самият Тръмп нееднократно опровергаваха подобни инсинуации.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;