Над 9 хиляди американци подписаха петици до президента Доналд Тръмп с искане Джордж Сорос да бъде лишен от гражданство и да му бъде забранено влизането в САЩ.

Женский марш против Трампа в Лос-Анджелесе. 21 января 2017 год

«Президент Тръмп, молим ви да забраните на Джордж Сорос влизането в страната. Молим ви да забраните на Джордж Сорос и членовете на неговото семейство да извършват бизнес в страната, да помага да политици и техните фондове», — се казва в текста, публикуван на сайта на Change.org.

 

«Молим ви да издадете заповед за неговия арест за това, че той е наемал хора за участие в бунтове и протести…Не бива да позволявате на Джордж Сорос да остава в САЩ и да продължава да работи активно, за да саботира и разрушава нашата държава», — се казва в документа.

 

Събирането на подписи продължава.

 

През януари в столицата на САЩ се проведе крупна протестна акция под названието «Марш на жените във Вашингтон», съвпадаща с встъпването на Тръмп на президентския пост. Редица СМИ, в това число американското издание New York Times, написаха, че над 50 организации, свързани с женския марш, са били финансирани от Сорос.

Джордж Сорос. Архивное фото

Джордж Сорос е американски финансист и инвеститор. Неговата дейност предизвиква нееднозначна оценка: за милиардера често твърдят, че е финансов спекулант.

 

Компанията на Сорос Quantum за почти 40 години работата е спечелила рекордните за хедж-фондовете 35 милиарда долара.

 

Само по време на ипотечната криза в САЩ преди десет години финансистът спечели за две години около милиард долара.

 

Сорос активно се занимава с политика. Финансистът не отрича, че неговите пари биха могли да са организирали първата «оранжева революция» в Украйна през 2004 г., Евромайдана през 2013 г., както е редица явни и тайни държавни преврати в други страни.

 

 

 В България фондацията на Сорос работи много активно.
Редица български политици са участвали в проекти на Сорос.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;