Представителите на Свободната сирийска армия, която принадлежи към въоръжената опозиция, ще участват в преговорите в Астана, се казва в изявление на групировката.

 

«Малката делегация от командири и представители на Свободната сирийска армия заминава за Астана за участие в техническите дискусии по прекратяването на огъня. Очаква се, че преговорите ще подготвят почвата за преговори в Женева», — се казва в изявлението на ССА.

Представителите на групата заявиха, че от началото на обявяването на режима на прекратяване на огъня в Сирия правителствената армия уж нарушава тези условия.

 

Поредното заседание на високо ниво в рамките на процеса в Астана за регулирането на ситуацията в Сирия ще се проведе в столицата на Казахстан на 15-16 февруари. Срещата ще премине в закрит режим, но след нея се планира пресконференция. За участие в заседанието в Астана вече пристигнаха делегациите на Русия, Иран, правителството на Сирия и представителите на ООН. Както съобщиха от МВнР на Казахстан, очаква се пристигането на останалите участници, сред които са представителите на Турция и сирийската въоръжена опозиция.