В Черна гора пред сградата на парламента започна стихиен народен протест. Хората скандираха лозунги, осъждащи действията на парламента и лично на лидера на управляващата партия Мило Джуканович.

 

След гласуването депутатите от ДФ излязоха от парламента, по-рано те игнорираха заседанията в знак на несъгласие с фалшифицирите резултати от изборите. Словесната престрелка прерасна в бой, в който се наложи да се намеси полицията.

 

Парламентът на Черна гора днес разглежда въпроса за отнемането на депутатския имунитет на двама лидери на опозиционния блок от «Демократическия фронт» Андрий Мандич и Милан Кнежевич.

 

По-рано прокуратурата взе решение за техния арест. Обвинението е — участие в подготовката на държавен преврат в деня на парламентарните избори на 16 октомври миналата година.

 

Парламентарното болшинство е прозападно и е оглавявано от Демократичната партия на социалистите на Мило Джуканович, идеологически противник на ДФ, затова вероятността решението да не е в полза на Мандич и Кнежевич е много голяма.

Тагове: ; ; ; ; ;