Започна конференция на началника на отбраната в София

Годишната конференция на началника на отбраната на тема „Национални ангажименти и произтичащи от тях задачи и отговорности на Въоръжените сили на Република България при организиране и провеждане на поддръжката от страната домакин“ започна в Министерството на отбраната, се съобщава на сайта на ведомството.

 

Тя се провежда под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и в нея участват министърът на отбраната Стефан Янев, висши офицери от Съвместното командване на силите, щабовете на видовете въоръжени сили, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, както и представители на държавни институции.

На 14 февруари, ще бъде представен анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 г.

 

Поканен е да присъства президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на Република България Румен Радев.

 

След приключване на заседанието И.Д. началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и министърът на отбраната Стефан Янев ще направят изявления за медиите.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;