Вицепремиерът и служебен министър на отбраната Стефан Янев представи своя екип

„Разчитам на вашето съдействие и професионалното ръководство по отношение на всички въпроси, които ще решаваме заедно“, каза вицепремиерът и служебен министър на отбраната Стефан Янев днес, 13 февруари, при представянето на екипа, с който ще работи в рамките на служебното правителство, се съобщава на сайта на Министерството на отбраната.

Новоназначените заместник-министри са Стефан Петров, полковник Любомир Пеев и Михаил Михайлов.

 

Стефан Петров е заемал различни длъжности в Министерството на отбраната и Българската армия.

 

Във военната си кариера e работил като заместник-началник на щаба и изпълняващ длъжността началник щаб на Военновъздушното командване на НАТО в Измир – Турция, а до март 2015 г. е началник на щаба на Съвместното командване на силите.

 

Полковник Любомир Пеев е заемал различни командни и щабни длъжности в Сухопътните войски, Съвместното оперативно командване и в Съвместното командване на силите.

 

От април 2016 г. е заместник-началник на щаба на СКС. Михаил Михайлов е с опит в дипломатическата кариера, работил е като експерт в Министерството на външните работи, бил е консул в посолството на страната ни в Атина и консултант по бизнес и международни въпроси в частния сектор.

На събитието днес в Министерството на отбраната присъстваха висши офицери от Българската армия и директори на дирекции.

Тагове: ; ; ;