„СЛАВНИТЕ“ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ЛИЦЕТО НА ВАРНЕНСКАТА ЛИСТА НА БСП ГЕОРГИ АНДРЕЕВ: ОТ КМЕТ НА ГЕРБ …В БСП, ШУТИРАН ОТ МВР, СОФРИ, ПРЕПИСКИ В ПРОКУРАТУРАТА…

георги андреевВодач на листата на БСП във Варна за предстоящите парламентарни избори на 26 март т.г. е Стефан Данаилов. Очевадно сложен пиарно и пропагандно, за да „дръпне“ гласове в полза на червените. Нищо, че Ламбо хабер няма от Варна, нито пък ще бъде подобаващо деен в кампанията в морската столица, той ще води район и в столицата.

 

На практика, вторият в листата е „ВАРНЕНСКОТО ЛИЦЕ НА БСП – ВАРНА“  и той е … Георги Андреев – председател на областния съвет на БСП – Варна.

 

Изборът на Корнелия Нинова е потресаващ, като се има предвид кого е предпочела да бъде „новото“ лице на БСП – Варна, с което ще бори „паралелната държава“.

 

Потресаващ е този избор и за варненци, които не падат от Марс в „паралелната държава“ на Корнелия Нинова, а живеят в РЕАЛНОСТТА на т.нар. „морска столица“ и прекрасно знаят тук кой кой е.

 

Вече тук-таме се прокраднаха писания, че въпросното лице – втори в листата и на практика „водач“ на варненците в листата на БСП – Варна – Георги Андреев, „бил началник сектор „Икономическа полиция“.

 

Това обаче Е ПЪЛНА ЛЪЖА!

 

По времето на ексдиректора на РДВР – Варна Наско Рафайлов – началникът на сектора „Икономическа полиция“ бе Йордан Йорданов. След като във Варна бе пратена т.нар. „софийска бригада“ да оглави РДВР – Варна, по времето на Добрин Митев, Йорданов е махнат, а на негово място е сложен за шеф на „Икономическа полиция“ – Кочов.

 

Та, Георги Андреев никога не е бил никакъв „началник на Икономическа полиция“ във Варна – това за уточнение, да не вземе сега да почне да пищи как е бил „репресиран“ и са го махнали от поста в „Икономическа“, тъй като е бил „борец срещу корупцията“.

 

Нещо повече. Георги Андреев е „освободен“ от МВР, не защото е „репресиран“, като „борец срещу корупцията“, а защото чашата прелива с катастрофа, която Андреев прави.

 

 

Трагичното събитие се случва след софра. Андреев се качва в автомобил, предоставен му от лице от ъндърграунда, кола, дадена му за да си отиде на село. В района на Девня колата изхвърча от пътя. Когато ченгетата отиват на мястото на катастрофата намират Андреев да спи на шофьорското място, а съпругата му – лошо потрошена от катастрофата. Тогавашният шеф на „Икономическа полиция“ Кочов хуква да замаже „скандала“. По кръвна проба излиза, че Андреев не е бил пиян, но след случая той е освободен от МВР. Това какъв автомобил е ползвал Андреев и от кого му е даден, остава в аналите на случая.

 

Всъщност, доброзорното напускане на МВР от Георги Андреев няма нищо общо с каквото и да е несъгласие от негова страна с тогавашните мракобесни действия /по времето на Добрин Митев/ на т.нар. „софийска бригада“, оглавила РДВР – Варна.

 

След МВР Георги Андреев става за кратко заместник –директор на СИБАНК – Варна, но и там не се задържа, там си знаят защо.

 

През 2006 година Георги Андреев става член на … ГЕРБ, а впоследствие и кмет на Община Ветрино – Варненска област от … политическа партия ГЕРБ!

 

През 2008 година Георги Андреев „внезапно“ се преориентира и преминава в редиците на БСП. Партийната му книжка от БСП лично му връчва Сергей Станишев!

 

 

През 2011 година Георги Андреев губи безславно кметските избори във Ветрино и като за награда по-късно е избран за депутат от БСП. Вместо да подава сигнали за истинските търговци на гласове във Варна, Андреев подава кьор-фишеци срещу определени лица, което на практика разчиства „пъртината“ на други.

 

Прави опити да лобира и за шеф на варненската митница и шеф на ОД на МВР – Варна за лица със съмнителна биография откъм корупция.

 

Нататък кариерата на бившия кадър на ГЕРБ изкласява до избор за председател на областния съвет на БСП – Варна и поставянето му като втори, след Стефан Данаилов, в листата на БСП – Варна за предстоящите парламентарни избори на 26 март т.г.

 

През 2011 година варненската окръжна прокуратура повдига обвинение за престъпление по служба на Георги Андреев в качеството му на кмет на Ветрино. Андреев се изкарва „репресиран от ГЕРБ“, партията, която го прави кмет на Ветрино, и заявява тогава:

 

Никакво касателство нямам по този въпрос, но скоро това ще се изясни на всички. Благодаря на партия ГЕРБ за тези идиотщини“.

 

Окръжният прокурор Владимир Чавдаров пък заявява тогава, че проверката не е разработка на прокуратурата, а е по сигнал на фирма, участвала в процедура по Закона за обществените поръчки, организирана от общината във Ветрино.

 

Това са част от „славните“ приключения на „новото лице“ Георги Андреев, което ще води варненската листа на БСП – Варна, и което ще бори „паралелната държава на корупцията“.

 

Или Корнелия Нинова е напълно безхаберна, или хем плюе „паралелната държава“, хем е цопнала в нея.

Afera.bg

Веселина Томова

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;