Прозападните власти в Черна гора, подготвящи влизането на страната в НАТО, играят ва-банк, за да могат веднъж завинаги да приключат с проруския и антинатовки Демократичен фронт.

 

 

Специалната прокуратура на Черна гора гласува в Скупщината, където болшинството принадлежи на Демократическата партия на социалистите, решение за отнемането на депутатския имунитет на лидерите на фронта на Андрий Мандич и Милан Кнежевич, които неотдавна се върнаха от Русия.

 

Няма никакви съмнения, е след отнемането на имунитета популярните опозиционери Мандич и Кнежевич ще бъдат арестувани.

 

Предполага се, че ще им вменят участие в измисления държавен преврат срещу бившия премиер Мило Джуканович, който запази, въпреки оставката си, управлението на Черна гора и е лидер на управляващата Демократическа партия на социалистите.

 

За лъжливия държавен преврат стана известно в деня на изборите за Скупщината на 16 октомври 2016 г. Медиите в Черна гора обявиха, че в страната е пристигнала сръбска терористична групировка. Тя уж се готвела да извърши държавен преврат и имала намерение да похити Джуканович. По-късно бил направен опит да се извърши преврат чрез някакви митични руски националисти.

 

 

Джуканович е известен като западна марионетка. Опозиционерите в Черна гора открито го наричат лъжец, крадец и корупционер.

 

След появата на информацията за държавния преврат из Черна гора се плисна вълна от репресии.

 

Над 200 хиляди човека, което е значителна бройка за малката Черна гора, от опозиционните активисти бяха извикани на разпити в полицията.

 

След неотдавнашното завръщане на Милан Кнежевич и Андрий Мандич от Русия, те оглавяваха официална делегация от Скупщината, репресиите продължават.

 

Арестуван е шофьорът на Мандич Михайло Чадженович, под стража е един от активистите на антинатовския и проруски Демократичен фронт Никола Байчетич.

 

 

Чрез Чадженович властта се опитва да пришие на Мандич обвинение относно участието в измисления държавен преврат срещу Джуканович.

 

Чрез Скупщината в момента се прокарва решение за отнемането на депутатския имунитет на Андрий Мандич и Милан Кнежевич, за да могат да бъдат арестувани.

Сергей Желязняк, депутат от Държавната дума на Русия и заместник секретар на генералния съвет на «Единна Русия», осъди от свое име репресиите в Черна гора.

 

Според него, действията на Мило Джуканович и компания предизвикват възмущение и показват паниката на партийните ръководители в Черна гора, страха им пред народа в резултат на антисръбската им политика.

 

«Опирайки се на подкрепата на голяма част от народа, Демократическият фронт води мъжествена борба за провеждането на народен референдум за членството на Черна гора в НАТО. Лидерите на политическата коалиция полагат големи усилия, за да може истината за реалната ситуация в Черна гора да бъде чута от широки обществени кръгове и от ръководството на Русия, САЩ и Европейския съюз.

 

 

Демократическият фронт открито и публично говори за конструктивен руско-американски диалог за регулирането на кризисните въпроси в Черна гора и на Балканите като цяло.

 

На фона на неговите инициативи безпардонните лъжи на властта противоречат на националните интереси, лъжите са дело на хората, които с интриги и насилие осъществяват авторитарна власт и се опитват да търгуват с черногорския национален суверенитет.

 

Те се опитват да оправдаят провала на собствената си политика, затова прибягват до нелепи и несъстоятелни обвинения по адрес на Русия, които ние постоянно чуваме от страна на отделни черногорски ръководители, тласкащи страната в НАТО», — заяви Железняк.

 

Сръбското болшинство в Черна гора е против влизането на страната в НАТО и за съюз с Русия.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;