Депутатите от опозицията в Черна гора не се изплашиха от политизирането на решението за снемане на техния имунитет.

 

Лидерите на Демократическия фронт Андрий Мандич (Нова сръбска демокрация) и Милан Кнежевич (Демократична народна партия) коментираха последното решение на Прокуратурата за снемане на техния депутатски имунитет.

 

Депутатът Кнежевич е уверен, че това не е следствие от спазване на закона от страна на Прокуратурата, а е акция срещу опозиционерите, планирана от лидера на управляващата Демократическа партия на социалистите Мило Джуканович.

 

«С това си действие Джуканович потвърди, че той е главатарят на престъпна групировка, срещу която ние се борехме на октомврийските избори. Обвиненията срещу нас са лъжа от първата до последната дума».

 

«Не се страхуваме, борбата ни продължава», — добави той.

 

Припомняме, че свалянето на имунитета е следствие от обвиненията, че депутатите от блока «Демократически фронт» уж имат отношение към опита за държавен преврат на 16 октомври миналата година, в деня на парламентарните избори в Черна гора.

 

Самият факт на държавен преврат предизвиква съмнения и повече прилича на пиар-акция на тогавашния премиер Мило Джуканович, уверени са от ДФ, както и от други опозиционни политически сили.

 

«Мене, Кнежевич и всички сърби в Черна гора ни защитава факта, че сме невинни. Колегата ми Милан Кнежевич и аз нямаме никакво отношение към всичко това, то съществува само в главата на Мило Джуканович».

 

В същото време от Демократичния фронт потвърждават, че са възможни улични протестни акции.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;