Най-големите синове на президента на САЩ Ерик и Доналд Тръмп предприемат активни стъпки за разширяване на наследената след инаугурацията на баща си бизнес-империя. Това пише вестник The New York Times.

 

Стажантите станаха началници

 

Както заяви в интервю Ерик Тръмп, с брат му «вече не се нуждаят от помощта на баща си в управлението на компаниите, защото стажантите вече са станали началници».

 

«Независимо от това, че все още се повдигат въпроси за конфликт на интереси, те твърдят в прав текст, че имат намерение да разширят бизнес-наследството на Тръмп в САЩ, а и за граница».

Тези дни братята пускат нов проект на компанията  (Trump Organisation) в Дубай, включително «великолепни полета за голф», а след седмица в канадския Ванкувър откриват още един хотел и небостъргач — «кулата на Тръмп». В техен актив са също около десетки крупни международни проекти с недвижими имоти.

Империята на Тръмп се разширява и в пределите на страната.

 

Ерик и Доналд-младши планират да отворят нова мрежа от елитни хотели под името «Scion» — наследник — в около 30 американски градове. Хотелите ще бъдат предназначени главно за млади хора, родени в началото на новия век. Братята считат за особено важно да развиват вътрешен бизнес, създаващ работни места за американците, защото това е приоритет в политиката на баща им.

 

Имиджът е по-важен от печалбата

 

 

Заедно с това реализирането на някои задгранични проекти е замразено.

 

«Аз първи реагирах, че не трябва да се работи по споразумения, имащи отношение към имиджа. Не е възможно да построиш най-високата сграда в Тел Авив и в същото време да се опитваш да водиш мирни преговори в Близкия Изток».

 

 

Независимо от това, компанията не захвърля проектите, започнати преди инаугурацията и считащи се за нови, в това число за строителството на хотели  в курортните зони на Индонезия и Доминкана, небостъргачите в градове в Индия и Уругвай, новия голб-клуб в Дубай.

 

Понастоящем братята са принудени да решават и проблеми в бизнеса, възникнали в резултат на избирането на Тръмп за президент.

 

Например, американските СМИ неотдавна яростно обсъждаха командировката на Ерик в Уругвай през януари тази година, която, според медиите, е струвала на данъкоплатеца почти 100 хиляди долара, платени за съпровождащите бизнесмена сътрудници на спецслужбите и посолството. Освен това, братята са принудени да регулират ситуацията, свързана с решението на някои търговски организации по политически мотиви да се откажат от продажбата на дрехи, произведени от сестра им Иванка.

 

The New York Times припомня, че след инаугурацията на Тръмп, независимо от натиска на обществеността, той така и не е продал нито един от активите си в недвижими имоти, които са притежание на компанията. Вместо това Тръмп е прехвърлил контрола върху големите си синове и финансовия директор Ален Вайселберг.

 

«Двамата братя са убедени, че самите те и баща им са предприели достатъчно стъпки по създаването на такава структура на управление, която ще им позволи да избегнат всякакви потенциални конфликти на интереси», — се подчертава в статията.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;