Нинова изхвърли и Атанас Зафиров

Дата на публикуване: 13 02 2017, 06:30


Бившият депутат Атанас Зафиров получи неочаквано тежък удар от съпартийците си в Бургаско. При реденето на кандидат-депутатската листа той изпадна от първите осем в нея.

«Изненадан съм, признавам, но гласуването беше тайно и всеки сам е преценял как да даде гласа си», обясни пред наш репортер областният председател на БСП Николай Тишев. Тишев е сигурен народен представител в следващия парламент, защото е поставен на второ място в листата.

 

«Това, което стана означава, че Корнелия Нинова е нарочила Зафиров», казаха пред Gramofona.com бургаски социалисти. Самият Атанас Зафиров отказа да коментира днешното събиране. Случилото се тази вечер е изненада за мнозина.

Атанас Зафиров беше един от дейните депутати в 43-то Народно събрание, има влияние и уважение сред редовите членове на партията. Битките му с военния министър Николай Ненчев пък могат да се определят като епични. Дори се коментираше, че при евентуален кабинет на БСП именно Зафиров ще оглави Министерството на отбраната.

 

Най-вероятната причина за резултата от днешната конференция е опитът на бившия депутат да се пребори с «Позитано», за да може местен човек да оглави кандидат-депутатската листа.

Зафиров беше и единственият, който се осмели публично да каже, че рестартът на проекта Бургас — Александруполис трябва да отпадне от предизборната програма на БСП.

От социалните мрежи става ясно, че Атанас Зафиров е «ударен», поради намесата на «корпоративни интереси, а и защото е бил продължително и силно активен», което явно се счита за заплаха за новото ръководство на БСП.

Тагове: ; ;

Добавить комментарий