Из медиите:

https://news.bg/politics/ekskadar-na-yane-yanev-favorit-za-lider-na-bsp-sofiya.html

25.10.2013 г.

Екскадър на Яне Янев фаворит за лидер на БСП София

36-годишният Калоян Паргов е един от сериозните кандидати за шеф на БСП-София.

 

Изборът предстои утре — в събота, на «Позитано» 20, като се очаква най-сериозна подкрепа да получат червеният депутат и издател на партийния вестник «Дума» Николай Малинов и Паргов, който е общинският съветник от редиците на столетницата в столицата, както и организационен секретар на БСП-София и дясна ръка на настоящия шеф на червените в столицата Анна Янева, пише Дартс нюз.

 

Изборът се налага, защото Янева стана зам.-министър и според устава няма право да съвместява двата поста.

 

В същото време обаче „биографията» на Паргов сочи, че през 2001 година той е бил сред хората на Яне Янев и покойния Милан Дренчев в качеството им на съпредседатели на предизборна коалиция ОЗС.

 

Паргов дори през въпросната година пази ред за регистрацията на Обединени земеделски сили пред ЦИК.

 

«Може през 2001 г. да съм бил пред ЦИК. Възможно е, но не си спомням. Тогава бях в млади ранни години», заявява пред изданието Паргов в отговор на въпрос бил ли е земеделски сътрудник. Никога не съм членувал в ОЗС на Яне Янев, уточнява в същото време той.

 

Съществува обаче пълномощното на Калоян Паргов, подписано от Янев и Дренчев, с което те му делегират права да «представи на 21.04.2001 г. в ЦИК заявление за регистрация на Национално сдружение — БЗНС и БЗНС «Никола Петков», както и да извърши необходимите правни и фактически действия за регистрация на коалицията за парламентарни избори 2001 г.».

 

Скандал пред сградата на ЦИК в онеци години е повод Янев да внесе жалба до тогавашния главен прокурор Никола Филчев, както и да обясни пред медиите, че «В 20,30 часа на 20 април пред ЦИК първи по ред е бил представителят на ОЗС Калоян Паргов…».

 

4 години по-късно Паргов става член на БСП.

 

24 септември 2015 г.

http://www.blitz.bg/skandal-trese-bsp-sofiya-gnevni-aktivisti-izkhvrlyat-kaloyan-pargov-predi-izborite_news363136.html

Скандал тресе БСП-София! Гневни активисти изхвърлят Калоян Паргов преди изборите!

Партийни членове са бесни от безхаберието на бившия ренегат от РЗС

 

Огромен скандал тресе «Позитано» 20, научи БЛИЦ от свои източници. Гневни активисти на столичното БСП са настръхнали срещу председателя Калоян Паргов. Партийните членове са бесни от безхаберието на бившия ренегат от РЗС, който тласка партията към пореден провал на кметските избори в София.

Социалистите в столицата са убедени, че кандидатът на столетната партия за София проф. Михаил Мирчев ще претърпи фиаско на изборите и ще финишира дори след протежето на Цветан Василев — Георги Кадиев.

«Виновникът за слабата организация в БСП-София е Калоян Паргов. Единственото, което прави е да слуша съветите на Сергей Станишев. В крайна сметка и той ще приключи безславно политическата си кариера като него.

На нас в партията партийни номади не ни трябват», заяви пред БЛИЦ депутат от БСП, който гравитира около организацията на социалистите в столицата.

Самият Калоян Паргов е отчаян, че партията му ще загуби позорно изборите в София, но въпреки това не смята да си подава оставката на никаква цена. /БЛИЦ

 

25 октомври 2013 г.

http://www.dnes.bg/sofia/2013/10/25/bivsh-kadyr-na-iane-ianev-iska-da-e-shef-v-bsp.203981

Бивш кадър на Яне Янев иска да е шеф в БСП

Най-голямата организация на БСП, тази в София, ще си избира председател в събота, след като Анна Янева се оттегля заради несъвместимост по партийния устав с позицията й на зам.-министър на икономиката.

Победителят като че изглежда предрешен — Калоян Паргов, който е бил заместник на Янева по организационната и кадровата политика и общински съветник.

Политическите амбиции на Калоян Паргов обаче не тръгват от левицата, защото през 2001 г. е пазил ред за регистрацията на Обединени земеделски сили на Яне Янев и покойния вече Милан Дренчев пред ЦИК.

Тази информация, наречена от «От «Врабча» до «Леге» през «Позитано» вече се разпространява и сред софийските социалисти.

Паргов отрича да е членувал в друга партия освен в БСП.

През април 2001 г. обаче от коалиция ОЗС внасят жалба до тогавашния главен прокурор Никола Филчев заради скандал пред сградата на ЦИК, а лидерът Яне Янев обяснява пред журналисти: «В 20,30 часа на 20 април пред ЦИК първи по ред е бил представителят на ОЗС Калоян Паргов. След час и половина Паргов ми позвъни и ми каза, че полицаи и дебеловрати момчета са го изгонили и са започнали да слагат ограждения». Битката е за внасянето на документи и оранжевата бюлетина на предстоящия вот.

4 години по-късно Паргов става член на БСП.

Негов основен конкурент в събота ще е червеният депутат и издател на партийния вестник «Дума» Николай Малинов.

За мястото ще се бори и друг народен представител, бивш общински съветник — Борис Цветков. Малинов и Цветков се състезаваха и през май 2012 г., когато Овчаров се оттегли от поста пак заради несъвместимост по устава на партията с депутатското му място. Тогава те получиха равен брой гласове и отидоха на трилотаж с Анна Янева, посочена от Овчаров.
Автор: Екип на Dnes.bg

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2013/10/25/bivsh-kadyr-na-iane-ianev-iska-da-e-shef-v-bsp.203981

 

(Бел.ред. «сини утайки» е определение на леви членове и привърженици на лявата идея. Редакцията го откри в социалната мрежа Фейсбук и го публикува).

Тагове: ; ; ; ; ;